≡ Menu

Vikend paket v Puli – izlet ali oddih

Pula je zelo priljubljena destinacija za vse vrste oddihov. Naj bo razlog za obisk koncert v Areni, poletne počitnice ali zgolj kratek dvo ali tridnevni obisk – mesto nudi številne načine, kako se sprostiti in zabavati.

Najprej si oglejte simbol Pule – znamenito Areno. Nenazadnje je med najbolje ohranjenimi tovrstnimi objekti. Nato se po ozkih ulicah sprehodite do trdnjave nad starim delom mesta, da dobite občutek, kako veliko mesto je pod vami. V zgodovinskem delu mesta boste srečali številne stavbe, ki pričajo o rimski naselbini Pietas Iulii.

Med sprehajanjem si oddahnite v lepem mestnem parku. Med hojo po čudoviti rivi občudujte pristanišče z ladjedelnico Uljanik. Ali je pomlad, poletje ali jesen, se z ladjo popeljite do Brionov. Našli boste odgovor, zakaj jih je vzljubil tudi Josip Broz Tito.

Kje prenočiti? Največ prenočišč je v predelih Punta Verudela, Pješčama uvala in Stoja. Tudi v starem delu mesta je kar nekaj butičnih hotelov, hostov ali zanimivih apartmajev. Številni vam bodo radi pripravili ugodno namestitev kot vikend paket.

Pula nosi v sebi številne zgodbe iz svoje več tisočletne zgodovine, naj vam jih odkrije ob vašem obisku.


Booking.com